Recept
Fritatta met snijbiet, munt en fetta
Ingrediënten
3 eetl. olijfolie
300 g. snijbiet, in stukjes gesneden
1 sjalot of ui fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 eetl. citroensap
8 eieren
150 ml slagroom
bosje verse munt
200 g fetta kaas
eventueel wat geraspte kaas om te gratineren.
Bereidingswijze
Verwarm de oven op grilstand tot 170 graden
Verwarm de olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de snijbiet toe, eerst de steeltjes, die hebben wat langer nodig, dan de bladeren.
Roerbak enkele minuten en breng op smaak met zout en peper.
Kluts de eieren met de room en wat zout en peper , meng er ook de munt door.
Vet een vierkant bakvorm of schaal in, knip een stuk bakpapier op formaat van de bodem, leg het erin en vet ook in.
Verdeel de snijbiet over de bodem, verbrokkel hierboven de fetta, giet het eimengsel hier overheen.
Schud de vorm heen en weer zodat het ei ook tussen de snijbiet komt. Garneer eventueel met de geraspte kaas en zet
ongeveer 20 min. in de oven tot de bovenkant bruin is en het stevig aanvoelt.
Je kan de fritatta warm of koud eten.
Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!