Actueel
terug

Flensjes gevuld met snijbiet en mais

Ingredienten

150 g bloem

2 eieren

125 ml volle melk

200 g mais korrels

olijfolie

1 rode ui fijngesneden

350 g snijbiet (stengels verwijderd, blad fijngehakt)

2 eetl balsamicoazijn,

200 g geitenkaas,

75 g pijnboompitten

2 eetl fijngesneden muntblaadjes

zout en peper

 

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem in een schaal, roer er de eieren en melk door.
  • Pureer de helft van de mais in een keukenmachine, doe het ei-bloemmengsel erbij en draai tot een glad beslag.
  • Hak de rest van de mais fijn en roer dit door het beslag, laat 30 min. staan. Het moet de consistentie van slagroom hebben, voeg eventueel nog wat melk toe.
  • Verwarm de oven voor op 180 c. Fruit de ui en de olijfolie op laag voor goudbruin. Doe de snijbiet erbij en schep 5 min om.
  • Voeg de azijn, pijnboompitten, de helft van de kaas en de munt toe, breng op smaak met zout en peper en houd warm.
  • Bak de flensjes. Schep op elk flensje een portie snijbietvulling en sla ze dubbel, druk ze iets platter. Leg ze in een goed ingevette ovenschaal. Verdeel de rest van de kaas erover en zet in de oven tot de kaas knapperig is.

 

Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!


Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging