Recept
Courgette-aardappel schotel
Ingrediënten
500 gr. aardappels
500 gr. kleine courgettes
3 eieren
2,5 dl melk
peper, zout
kerriepoeder
50 gr. belegen geraspte kaas
Bereidingswijze
- De aardappels schillen, wassen en in schijfjes snijden
- In een pan met kokend water en zout de schijfjes 5 minuten koken
- De aardappels in een vergiet doen en afspoelen met koud water
- De uiteinden van de courgettes snijden, ze wassen en in dunne plakjes snijden
- In een kom de 3 eieren met 2,5 dl melk, wat peper en zout en een halve theelepel kerriepoeder loskloppen
- De oven voorverwarmen op 175 graden. In een ingevette ovenschaal de schijfjes aardappel en courgette om en om rangschikken. Daarover het eiermengsel gieten. Daarover strooit u 50 gr. belegen geraspte kaas
- De schaal gaat ong. 40 minuten in het midden van de oven.