Recept
Chinese kool en tempeh in pindasaus
Ingrediënten
150 gram tempeh
1 Chinese kool
2 el Tamari of zoute ketjap
2 el citroensap
1 ui in ringen gesneden
half bouillonblokje
1 teen knoflook
1 tl sambal of naar smaak 1 tl rietsuiker
5 el pindakaas
olie
Bereidingswijze
- Snijd de tempeh in blokjes snijden en marineer deze 30 minuten in 4 eetlepels water met de tamari en het citroensap
- Was de kool, snijd deze in repen en laat uitlekken
- Bak de uiringen goudbruin in hete olie, schep ze uit de pan en houd ze apart
- Bak de tempehblokjes in dezelfde olie rondom bruin en haal ze uit de pan
- Voeg de kool toe met het bouillonblokje en wat water
- Smoor beetgaar onder af en toe omscheppen
- Meng knoflook met sambal, suiker en pindakaas en bak dit even in wat olie
- Roer het daarna los met wat water
- Schep kool, pindasaus en tempeh door elkaar en garneer het met de ui
- Serveer het gerecht met bijvoorbeeld rijst of couscous.