Actueel
terug

Chinese kool en tempeh in pindasaus

Ingrediƫnten

150 gram tempeh

1 Chinese kool

2 el Tamari of zoute ketjap

2 el citroensap

1 ui in ringen gesneden

half bouillonblokje

1 teen knoflook

1 tl sambal of naar smaak 1 tl rietsuiker

5 el pindakaas

olie

 

Bereidingswijze

  • Snijd de tempeh in blokjes snijden en marineer deze 30 minuten in 4 eetlepels water met de tamari en het citroensap
  • Was de kool, snijd deze in repen en laat uitlekken
  • Bak de uiringen goudbruin in hete olie, schep ze uit de pan en houd ze apart
  • Bak de tempehblokjes in dezelfde olie rondom bruin en haal ze uit de pan
  • Voeg de kool toe met het bouillonblokje en wat water
  • Smoor beetgaar onder af en toe omscheppen
  • Meng knoflook met sambal, suiker en pindakaas en bak dit even in wat olie
  • Roer het daarna los met wat water
  • Schep kool, pindasaus en tempeh door elkaar en garneer het met de ui
  • Serveer het gerecht met bijvoorbeeld rijst of couscous.

Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging