Recept
Broccoli-creme soep met amandelen
Ingrediënten
400 gram broccoli
1 sjalot of ui
10 gram boter
6 dl. groentebouillon
2 eetlepels amandelschaafsel
een achtste liter slag- of kookroom of crème fraîche
peper en zout
Bereidingswijze
- Was de broccoli wassen, schil de stelen en snijd deze in plakjes
- Verdeel de rest in roosjes
- Pel en snipper een sjalot (of anders een ui)
- Smelt in een soeppan de boter en fruit de ui zachtjes in 2 minuten
- Voeg de broccoli toe en bak deze 1 minuut zacht mee
- Schenk de bouillon erbij en breng dit aan de kook
- Kook de broccoli in ca. 6 minuten gaar
- Pureer de soep met staafmixer of roerzeef
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin
- Doe de helft van de slagroom of kookroom of crème fraîche in de soep doen en breng deze aan de kook
- Breng de soep op smaak met peper en zout
- Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de rest van de room en de amandelen