Actueel
terug

Broccoli-creme soep met amandelen

Ingrediënten

400 gram broccoli

1 sjalot of ui

10 gram boter

6 dl. kippen- of kruidenbouillon

2 eetlepels amandelschaafsel

een achtste liter slag- of kookroom of crème fraîche

peper en zout

 

Bereidingswijze

  • Was de broccoli wassen, schil de stelen en snijd deze in plakjes
  • Verdeel de rest in roosjes
  • Pel en snipper een sjalot (of anders een ui)
  • Smelt in een soeppan de boter en fruit de ui zachtjes in 2 minuten
  • Voeg de broccoli toe en bak deze 1 minuut zacht mee
  • Schenk de bouillon erbij en breng dit aan de kook
  • Kook de broccoli in ca. 6 minuten gaar
  • Pureer de soep met staafmixer of roerzeef
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin
  • Doe de helft van de slagroom of kookroom of crème fraîche in de soep doen en breng deze aan de kook
  • Breng de soep op smaak met peper en zout
  • Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de rest van de room en de amandelen

Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging