Actueel
terug

Andijvie-stamp a la Henriette

Ingrediënten

1 kilo aardappelen

flinke krop andijvie

1 ons spekblokjes

boter

bloem

zout

melk

 

Bereidingswijze

  • Schil 1 kilo aardappelen (b.v. Texelster)
  • Zet ze op en kook in ca. 25 minuten gaar
  • Maak de andijvie schoon en snijd in repen van 2 cm
  • Zet een grote pan op met een klontje boter
  • Was de andijvierepen snel en doe ze met aanhangend vocht in de pan
  • Omscheppen op hoog vuur
  • Vuur laag en laten slinken en garen in 15 minuten
  • Doe er pas laat een beetje zout bij
  • Bak intussen 1 ons spekblokjes licht op een koekenpan
  • Giet de andijvie af in een zeef of vergiet en vang het kookvocht op
  • Laat uitlekken
  • Doe de andijvie terug in de pan op het vuur, doe er 25 gr. boter of margarine bij, roer om, strooi 1 eetlepel bloem over de groente en blijf roeren. Op zeker moment wordt de groente gebonden, d.w.z. er ontstaat een saus. Als die te dik is naar uw zin, voeg dan al roerend kleine scheutjes toe van een mengsel van half kookvocht / half kokende melk
  • Roer daarna de spekjes door het groentemengsel
  • Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree
  • Roer daar het groenten-spek mengsel doorheen
  • Je kunt aan tafel. Als je nog vlees wilt bereiden, kan alles in de tussentijd in een ovenschaal, wat paneermeel en geraspte kaas erover en in de oven tot het vlees klaar is.

 

Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!


Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging