Recept
Andijvie met Kerrie
Ingrediënten
1 ui
1 pond andijvie
25 gr. boter of margarine
1 eetlepel kerriepoeder
zout
1 theelepel maïzena
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui
- Maak de andijvie schoon en snijd in fijne repen (halve tot 1 cm.)
- Verhit in een braadpan boter en bak daarin de ui met het kerriepoeder een paar minuten zachtjes
- Schep de andijvie erdoor
- Vijf minuten op halfhoog vuur met deksel schuin op de pan. Af en toe omscheppen
- Doe wat zout erbij
- Laat geheel nog eens 5 minuten koken
- Roer de maïzena met een halve eetlepel kookvocht tot een glad papje en voeg dit daarna al roerend toe aan de groente, tot ze gebonden is.
Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!