OPENING MOESTUIN BAKKERIJ
Zaterdag 29 november voorlopig programma
10:30 officiele opening Bakkerij
11.00 - 13.00 "openb huis"- binnen kijken in de bakkerij
11.00 - 16.00 (zolang de voorraad strekt) gratis veganistische kaneelbroodjes!
Toen Elizabet in 2021 de functie Chefkok van de Moestuin aangeboden kreeg, zei ze tegen Pieter: Dat is goed, wil ik graag doen, maar na een jaar of 4 wil ik er een bakkerij bij gaan openen. Waarop Pieter zei: Ja graag! Dat wil ik namelijk ook al heel lang. De dingen lopen niet altijd zoals je ze bedenkt, maar in dit geval kwam het prachtig uit, begin 2025 kwam het nieuws dat we echt een extra gebouw konden bijhuren en konden de voorbereidingen van start.

Waarom eigen brood? Broodbakken is een van de mooiste processen die er is. Van heel weinig en eenvoudige ingredienten (meel, water, zout) zo’n mooi en smakelijk product maken is bijzonder bevredigend. Het is ook echt een ambacht, wat iedereen die wel eens even brood heeft geprobeerd te bakken zal kunnen beamen. Goed brood bakken vereist veel kennis en oefening. En natuurlijk zijn we ook altijd op zoek naar meer mogelijkheden om deelnemers een plek te geven in de Moestuin. De bakkerij biedt daar ook weer kansen voor.

De komende maanden gaan we beginnen met brood voor gebruik in lunchcafe en Oranjerie en natuurlijk met brood voor in de winkel. Er zijn ook plannen voor kleinbrood/zoete broodjes, veganistische kaneelbroodjes staan als hoogste op prioriteitenlijst, samen met focaccia met kruiden van eigen tuin. Al het brood wordt sowieso veganistisch.

Zien we jullie de 29ste?
Lijkt ons heel leuk!