Lowreskijkomtezien2

OPENING MOESTUIN BAKKERIJ

29 november 2025

We nodigen jullie uit!

 

Op zaterdag 29 november

 

10.30 Feestelijke opening Bakkerij

10.30-13.00 ‘open huis’ – een kijkje in de bakkerij met onze bakker en chef-kok

11.00 – 13.00 gratis plantaardige kaneelbroodjes en warme choco (zo lang de voorraad strekt)

Lowreskijkomtezien

Het idee van een eigen bakkerij. Toen Elizabet in 2021 de functie Chefkok van De Moestuin aangeboden kreeg, zei ze tegen Pieter (oprichter van De Moestuin): “Dat is goed, wil ik graag doen, maar na een jaar of 4 wil ik er een bakkerij bij gaan openen”. De dingen lopen niet altijd zoals je ze bedenkt, maar in dit geval kwam het prachtig uit, begin 2025 kreeg De Moestuin extra ruimte beschikbaar en konden de voorbereidingen van start.

HighReskijkomtezien

 

Waarom eigen brood? Op De Moestuin doen we het liefst alles zelf. In de keuken maken we spreads, soepen en salades van de groenten die we zelf verbouwen. We bakken onze eigen taart en koekjes voor bij de koffie en schenken thee van zelfgeteelde en zelfgeplukte verveine. In de Oranjerie bakken we pizza’s van eigen deeg en op de barbecue liggen zelfgemaakte vegetarische burgers. Eigen brood is dan een logische volgende stap.

Lowreskijkomtezien3
Lowreskijkomtezien4

 

Sociaal brood.  De Moestuin biedt plek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn altijd op zoek naar meer mogelijkheden om deelnemers een plek te geven in De Moestuin. Naast onze tuin, horeca (keuken, winkel en bediening) en team facilitair biedt de bakkerij daar volop kansen voor.

HighReskijkomtezien2

 

Klaar voor de start, bak.  De komende maanden gaan we beginnen met desembrood voor de horeca (lunchcafe en onze feest- en vergaderlocatie de Oranjerie) en natuurlijk verschillende soorten desembrood voor onze winkel. Als eerste op de kleinbrood planning? Veganistische kaneelbroodjes. En Focaccia met kruiden van eigen tuin. Al ons brood bakken we voorlopig met met meel van de Commandeursmolen (steengemalen Nederlands en Belgisch meel) en we onderzoeken een stap naar nog meer lokaal en traceerbaar graan.

 

Lowreskijkomtezien5
Lowreskijkomtezien6

Vanaf 1 november ligt ons Moestuinbrood voor jullie in de winkel. 

 

Foto's door onze huisfotograaf Lisanne