De Moestuin

Recept

Dahl van rode linzen met sperziebonen en naan brood

Benodigdheden

 1 ui

300 gr. sperziebonen

150 gr. rode linzen

1 teentje knoflook

1 stukje gember

1 potje tomatenpuree

Naan broodjes

 

Zonnebloemolie

Zout en peper

1 tl Komijn

1 tl Paprikapoeder

 

Optioneel:

1 tl Garam masala

Paar lepels yoghurt

Verse koriander

 

Bereidingswijze

 

  • Snijd eerst de uien in stukjes en bak deze in olie op laag vuur voor 10 minuten in een (hapjes)pan. Snijd de knoflook en gember fijn en bak deze met de komijn, paprikapoeder, en eventueel garam masala de laatste 2 minuten mee.

 

  • Voeg dan de linzen, een half potje tomatenpuree en 250ml water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. borrelen, en roer af en toe. Voeg zout en peper toe naar smaak.

 

  • Dop de sperziebonen, en kook deze 4 minuten zodat ze nog wat knapperig zijn en giet af.

 

  • Doe de naanbroodjes in een broodrooster of grill ze volgens de aanwijzingen op de verpakking

 

 

  • Serveer de dahl met de sperziebonen en naan, en voeg eventueel nog een paar lepels yoghurt en verse koriander toe.