Wildplukwandeling5

PLUKWANDELING BIJ DE MOESTUIN

01-12-2023

Plukwandelingen alleen als de zon schijnt? Wel lekker, niet noodzakelijk. Met een team van bevlogen plukbegeleiders kan je je jaarrond laten verbazen over eetbare en medicinale bloemen, planten en kruiden op en rond onze tuin.

 

Er zijn twee soorten wildplukwandelingen, een korte en een lange. De korte boek je bij een reservering in onze tot feest- en vergaderlocatie omgebouwde kas de Oranjerie of een groepsreservering in ons lunchcafé. In deze wandeling van ongeveer een uur staan we stil bij de planten die we tegenkomen. Je krijgt uitleg over de planten en we bespreken met zijn allen ervaringen, met planten of dingen die belangrijk zijn op dat moment. Hier lees je hoe je een plukwandeling aan jouw reservering toe kan voegen.

 

Ook zonder reservering bij De Moestuin kan je wildplukken. Hier zie je welke wandelingen in en rond Utrecht worden gehouden door één van onze plukbegeleiders Renier. Deze langere wandelingen (vaak op de zondagen) zijn wat uitgebreider. Er is meer tijd om plantenkennis te delen maar ook gaan we na de wandeling  een gezonde maaltijd maken. We vullen de recepten aan met planten uit de omgeving.  Het koken doen we ook buiten (buitenkoken), op gas of op vuur al naar gelang de plek waar we zijn. Van de gerechten die we maken krijg je de recepten mee naar huis.

 

Nieuwschierig geworden of een plukwandeling reserveren? We denken graag mee!

Wildplukwandeling6