Actueel
terug

Rode kool Henriëtte

Ingrediënten

1 rode kool

1 ui

2 grote zure appelen (Goudreinet, Notarisappel)

3 eetlepels bessensap of bessenjam

sap van een halve citroen (of een eetlepel azijn)

1 plak ontbijtkoek,

1 volle eetlepel rijst

1 kop water

2 theelepels zout

1 theelepel suiker

1 laurierblad

40 gr. margarine.

Bereidingswijze

  • Snijd de kool in vieren en haal de witte stronk eruit
  • Was de stukken en snijd ze in dunne slierten
  • Leg die in een ruime kom
  • Schil de appels en snijd ze in plakken, leg die op de kool
  • Doe daarbij: de gesnipperde ui, een plak ontbijtkoek, een laurierblad, een eetlepel rijst, water vermengd met bessensap, suiker en zout
  • Roer alles met een pollepel door elkaar en laat het – afgedekt – 1 uur staan. Je merkt: slow food!
  • Doe daarna het mengsel in een pan en laat het aan de kook komen
  • Controleer even of er genoeg vocht (halve cm) op de bodem is, om de kool ongeveer 40 minuten te laten smoren
  • De kool raakt door de rijst gebonden
  • Proef of er voldoende zout, peper en suiker in zit naar jouw smaak
  • Van het vuur af roer je er vervolgens margarine (of spekvet) doorheen en giet het citroensap erover
  • Eet er slechts gekookte aardappelen bij.

Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging