DSCN 111870844381

Alle recepten met sinaasappels

Sinaasappels

bijgerecht

(Sinterklaasrecept)

Sinterklaas komt uit het land van de sinaasappels. Die zijn eerst groen en worden pas helder oranje als de nachten kouder worden; lage temperatuur breekt het bladgroen af. Doe ter ere van de goedheiligman eens deze eenvoudige ‘torrijas de naranja’ uit de Levant (nagerecht voor vier personen).

Ingrediënten

1 sinaasappel

6 sneetjes witbrood

2 dl slagroom

4 eetlepels sinaasappeljam

2 eieren

4 eetlepels suiker

3 dl melk

30 gr. boter.

 

Bereidingswijze

  • Het oranje deel van de sinaasappelschil fijn raspen
  • De korsten van het brood snijden en de sneetjes diagonaal halveren
  • Klop in een kom de slagroom met sinaasappeljam stijf en zet die afgedekt in de koelkast
  • In een diep bord de eieren met suiker en sinaasappelrasp loskloppen en verdunnen met melk
  • Laat de sneetjes brood weken in dat ei-mengsel
  • Verhit boter in de koekenpan, vier halve sneetjes laten uitlekken en aan beide zijden goudbruin bakken
  • Serveren met de slagroom.