DSCN 111870844381

Alle recepten met nog meer lekkere recepten

Voorjaarsrisotto



Benodigdheden voor 4 personen

-          1,3 l. bouillon

-          400 gr. arboriorijst (gebruik echte risottorijst en niets anders)

-          1 bosje uien

-          het loof van een bos bieten (of rucola, snijbiet, spinazie of een mengsel hiervan)

-          1 dl. olijfolie

-          150 gr. parmezaanse kaas

-          zout & peper

 

Bereidingswijze

1.      Breng de bouillon aan de kook en laat zachtjes sudderen.

2.      Snipper de uien, inclusief groen, en hak het bietenloof niet te fijn.

3.      Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui en het bietenloof gedurende 5 minuten.

4.      Voeg dan de rijst toe, roer goed om zodat alles met olie bedekt is en laat onder voortdurend roeren enkele minuten meebakken. Doe er zoveel warme bouillon bij dat alles net onder staat en roer goed. Giet er nog wat bouillon bij als het vocht geabsorbeerd is en roer goed na elke toevoeging. De rijst mag nooit droogkoken en moet altijd met wat vocht bedekt zijn. Na ong. 15 minuten is de rijst gaar.

5.      Roer de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Nb. De risotto moet romig maar niet vloeibaar zijn.