DSCN 111870844381

Alle recepten met bruine bonen

Bruine bonen ovenschotel



Benodigdheden voor 2 personen

-          200 gr. bruine bonen

-          250 gr. aardappelen

-          2 eetl. boter

-          1 dl. melk

-          1 ui

-          2 zure appels

-          0,5 dl bouillon

-          1 eetl. paneermeel

-          klontjes boter

-          zout & peper

-          nootmuskaat

-          1 theel. kerriepoeder

 

Bereidingswijze

1.      Week de bonen een dag van te voren, ong. 24 uur moeten ze weken.

2.      Kook de bonen in 45 minuten gaar met wat zout.

3.      Verwarm de oven voor op 175 graden.

4.      Kook de aardappels en maak er met de boter, melk, zout & peper en nootmuskaat puree van.

5.      Snipper de ui. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in schijven.

6.      Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui en appel glazig. Voeg de kerrie, bouillon en de gare bonen toe.

7.      Vet een ovenschaal in, vul deze met het bonenmengsel en bedenk dit met de aardappelpuree. Strooi er wat paneermeel over en leg er klontjes boter op.

8.      Zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven tot er een lichtbruin korstje op zit.