DSCN 111870844381

Alle recepten met bospeen

Gesmoorde bospeen



Benodigdheden voor 4 personen

-          1 bos wortels

-          1 dl. olijfolie

-          100 gr. ontbijtspek of gerookte tahoe

-          1 bosje uien

-          1 teen knoflook

-          1 dl. bouillon

-          1 eetl. fijngehakte peterselie

-          zout & peper

 

Bereidingswijze

1.      Maak de wortels schoon en snij ze in 2 mm dike plakjes. Snipper het wit van de uitjes (bewaar het loof voor iets anders). Snij het ontbijtspek/tahoe in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn.

2.      Verwarm de olie in een koekenpan op een laag vuur en fruit hierin zachtjes de ui, knoflook en ontbijtspek/tahoe onder regelmatig omscheppen ongeveer 5 minuten tot de ui glazig is.

3.      Roer er dan de wortels en peterselie door. Laat ong. 20 minuten zachtjes smoren en voeg net genoeg bouillon toe om de wortels vochtig te houden.

4.      Breng op smaak met zout en peper en dien onmiddellijk op.