DSCN 111870844381

Alle recepten met asperge

Aspergeragout



Benodigdheden

-          750 gr. gare asperges

-          300 gr. gerookte ossetong

-          20 gr. boter

-          20 gr. bloem

-          3 dl. kookvocht van de asperges of bouillon

-          1 eidooier

-          1 dl. room

-          zout & peper

 

Bereidingswijze

1.      Snij de asperges in stukjes en de ossetong in reepjes.

2.      Smelt de boter, doe de bloem erbij en laat alles onder omscheppen 1 minuut aanfruiten. Voeg dan al roerend de bouillon toe. Blijf roeren en laat de saus 5 minuten zachtjes door koken.

3.      Doe asperges en ossetong in de saus en laat nog 5 minuten koken.

4.      Klop de eidooier los met de room. Giet dit al roerende in een klein straaltje bij de ragout. Zet de pan weer op een zacht vuurtje en laat het niet meer koken.

5.      Voeg zout en peper naar smaak toe.