Actueel
terug

Pompoencurry met kikkererwten

Ingrediënten

1 middelgrote pompoen (600 gram)

2 uien

3 eetlepels olie

1 theelepel gemalen komijn

2 tenen knoflook

1 theelepel koenjit

1 theelepel gemalen koriander

1 theelepel paprika

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel suiker

zout, blikje of pot kikkererwten (400 gram)

eventueel 2 theelepels garam masala

 

Bereidingswijze

  • Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 x 2 centimeter.

  • Pel en snipper de ui.
  • Doe de olie in een braadpan (dikke bodem) fruit de ui met de komijn.
  • Pers de knoflooktenen uit boven de pan.
  • Doe de rest van de specerijen, de pompoen en de suiker erdoor (omscheppen). 1 tot 2 minuten roerbakken.
  • Doe de kikkererwten (met vocht) en driekwart deciliter water erbij.
  • Breng aan de kook en laat dan nog 15 minuten sudderen met afgedekte pan (pas op aanbranden, extra beetje water).
  • Op smaak brengen met zout en zo gewenst garam masala erover.

Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging