terug
Porrusalda (preisoep uit Castilie-La Mancha)
Ingrediënten
300 gram gesneden prei
4 sneetjes oud witbrood
5 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook
100 gram magere spekreepjes
2 blokjes kippenbouillon
zout en peper.
Bereidingswijze
- Snijd de korsten van het brood en het brood in blokjes van ongeveer 1 cm
- Doe 3 eetlepels olie in de koekenpan, snijd 1 knoflookteen in vieren en laat de stukken even meebakken
- Knoflook uit de pan scheppen, broodblokjes erin en snel rondom bruin bakken (croutons)
- Croutons op keukenpapier laten uitlekken
- Pel en snipper de rest van de knoflook
- Doe de rest van de olie in een soeppan, en bak de spekjes ong. 2 minuten zachtjes
- Knoflook 1 minuut meebakken
- Roer de prei erdoor
- Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en wacht tot de bouillonblokjes zijn opgelost
- Draai het vuur laag en laat alles 10 minuten zachtjes koken
- Breng op smaak met zout en peper en serveer met de croutons