Tuin met zorg
terug

Over De Moestuin

Oorspronkelijk was ons terrein kloostergrond, waar monniken het gebied in cultuur brachten en onderdak boden aan zieken en melaatsen. Honderden jaren later werd het een stadskwekerij van de Gemeente Utrecht, om in 2002 ruimte te maken voor biologische tuinderij De Moestuin.

 

Diverse biologische teelt

Op de 2,5 hectare grote tuinderij worden zo'n 60 verschillende (oude en bijzondere) gewassen geteeld, die deels worden verkocht in onze aangrenzende Moestuinwinkel, en worden verwerkt in ons Lunchcafé en onze feest- en vergaderlocatie De Oranjerie.

 

Sociale onderneming

Wij zijn een sociale onderneming en bieden we maatwerk, sociale activering en re-integratie door middel van leer-werktrajecten voor mensen uit de psychiatrie en verslavingszorg. Naast deze arbeidsmatige activering werken er veel vrijwilligers mee onze tuin en in onze Moestuinwinkel.


De bijenstal

Op De Moestuin is ook een echte bijenstal. Hier verzorgen twee imkers de bijen. De bijen zorgen voor de bestuiving van onze gewassen en leveren heerlijke honing. In de bijenstal hebben we een aparte ruimte voor de bezoekers. Neem dus gerust eens een kijkje.

 

De kruidentuin

De kruidentuin is een waar paradijs. Er staan maar liefst 75 soorten kruiden, waaronder keuken-, verf-, en geneeskrachtige kruiden. Bij alle kruiden staan bordjes met informatie over herkomst en gebruik. Onze kruidentuin wordt onderhouden door gediplomeerd kruidengeneeskundige Karin Wolfs, die zich heeft verdiept in het maken van Kaardebol tinctuur (een natuurlijk middel dat helpt bij besmetting van Lyme). Lees hier meer op haar website: klik hier. 

 

Meer informatie?

Stuur mail naar
of bel naar De Moestuin op (030) 2 144 869.


06 06 18 SR 14 groente1DSC 003606 06 18 Leersum 16 06 2006 102Afbeeldingen pieter 0951
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging