Actueel
terug

Irak: Kofta shawandar hamudh (gehaktballetjes met zoet-zure bietjes)

Ingrediënten:

750 gram rauwe bieten

1 ui

plantaardige olie

5 eetlepels fijngehakte peterselie

1 theelepel kaneel

peper en zout

750 gram runder- of lamsgehakt

2 citroenen

suiker

rijst.

 

Bereidingswijze

  • Pel de rauwe bieten (*) snijd ze doormidden en kook ze 1 uur zachtjes in water
  • Kneed de peterselie, kaneel, drie-kwart theelepel zout en de peper door het gehakt
  • Maak er balletjes van ter grootte van een walnoot
  • Fruit 1 grofgehakte ui in de olie goudgeel
  • Doe de gehaktballetjes erbij en bak ze licht aan alle kanten
  • Doe dan de balletjes en de ui in de pan met de bietjes
  • Voeg toe: het sap van 2 citroenen en anderhalve eetlepel suiker (of mix dit naar smaak)
  • Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken
  • Serveer warm over rijst heen

* N.b. hier kunnen de bietjes wel gesneden worden voor het koken omdat het kookwater niet wordt weggegooid

 

Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!


Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging