Actueel
terug

Er is altijd wat te doen in de Moestuin

Op De Moestuin is altijd wat te doen. Bekijk de activiteitenkalender om te zien wat we allemaal organiseren. Activiteiten speciaal voor kinderen hebben we apart vermeld.


Zaterdag
4
nov
Leren snoeien met de Hoogstambrigade De Hoogstamfruitbomen op het terrein van De Moestuin moeten weer gesnoeid worden. De vrijwilligers van de Hoogstambrigade kunnen daar wel enige hulp bij gebruiken. Je kunt op deze dag de basis snoeitechnieken leren. Lees meer

Je bent lekker in de buitenlucht bezig met snoeischaar en/of snoeizaag en denk je na over hoe de boom er de komende lente periode eruit gaat zien, welke takken snoei je wel en welke niet. Jij bepaalt de vorm van de hoogstamfruitboom en de boom zal reageren op jouw snoeiwerk. En je kan in het voorjaar terug gaan om te zien wat het resultaat is van jouw snoeiwerk en de reactie van de fruitboom. Dus de hoogstambrigade daagt je uit om op die dag de eerste stap te zetten om je eigen snoeitechniek te ontwikkelen.

Het snoeien van de bomen, meestal tussen de 3 en 8m hoog, gebeurt deels vanaf de grond met stokzagen, deels vanaf een ladder. Voor gereedschap, ladders en werkhandschoenen wordt gezorgd. 

Wij zorgen voor koffie, thee en soep! Meld je aan via tuin@moestuinutrecht.nl.
Bekijk het archief van activiteiten die je gemist hebt
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging