DSCN 111870844381

Alle recepten met spitskool

Gegratineerde spitskool met tomaat

hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

400 gr. gesneden spitskool

1 tomaat

75 gr. belegen Goudse met komijn

boter

bloem

bouillon

peper en zout.

 

Bereidingswijze

  • In een pan met weinig water en zout de gesneden spitskool in ca. 10 minuten gaar koken
  • Was 1 tomaat en snijd in stukjes
  • Rasp 75 gr. belegen Goudse kaas met komijn
  • Maak anderhalve deciliter bouillon (water en een blokje)
  • Verhit 15 gr. boter of margarine in een pan. Roer daar 15 gr. bloem door tot die begint te bruinen. Al roerend scheutje voor scheutje de bouillon toevoegen. Blijven roeren tot een gebonden saus ontstaat. Driekwart van de kaas erdoor roeren en laten smelten. Peper en zout naar smaak toevoegen
  • Een ovenschaal invetten. De spitskooi in een vergiet goed laten uitlekken. De spitskool en tomaat door de saus doen en omscheppen. Alles overdoen in de ovenschaal en de rest van de geraspte kaas er over strooien
  • Oven voorverwarmen op 200 graden, de ovenschaal in het midden van de oven 15 minuten
  • Laten staan. Goede combinatie: karbonade .