DSCN 111870844381

Alle recepten met kweepeer

Bimbriyo

nagerecht

Ingrediënten

1 kilo kweeperen

sap van een kwart citroen

pond suiker

 

Bereidingswijze

  • Veeg de donslaag van de peren, was ze, en snijd ze in vieren. Leg ze in een stevige pan en voeg zoveel water toe dat ze onder staan
  • Citroensap erbij en 2 uur laten koken
  • Giet af en vang het kookvocht/de sap op
  • Verwijder klokhuis, zaden en schil zo goed mogelijk, en pureer de peren (door een zeef drukken of rollen)
  • Kook het sap op een laag vuur in, tot er nog ongeveer 1,5 à 2 deciliter over is
  • Voeg de suiker en de puree toe
  • Kook al roerend met een houten spatel, op een laag vuur, tot het mengsel dikker wordt en wat gaat pruttelen
  • Pas op voor aanbranden, bij twijfel gas uitdoen, doorroeren tot je een granaatrode pasta hebt. Iets laten afkoelen
  • Neem een bakplaat of ondiepe (2 cm) schaal, bedek die met bakpapier (geen aluminium), en giet de pasta erin tot de laag ongeveer 1,5 cm dik is
  • Laat minstens 1 dag op een luchtige warme plaats staan om uit te drogen
  • Snijd dan in vierkantjes of ruitjes
  • Bewaar in een afgesloten trommel.

Een alternatief geleermiddel is Marmello (natuurvoedingswinkels) als je niet zoveel suiker wilt gebruiken. Ik zou de suiker niet helemaal weglaten.