Actueel
terug

Porrusalda (preisoep uit Castilie-La Mancha)

Ingrediënten

300 gram gesneden prei

4 sneetjes oud witbrood

5 eetlepels olijfolie

3 tenen knoflook

100 gram magere spekreepjes

2 blokjes kippenbouillon

zout en peper.

 

Bereidingswijze

  • Snijd de korsten van het brood en het brood in blokjes van ongeveer 1 cm
  • Doe 3 eetlepels olie in de koekenpan, snijd 1 knoflookteen in vieren en laat de stukken even meebakken
  • Knoflook uit de pan scheppen, broodblokjes erin en snel rondom bruin bakken (croutons)
  • Croutons op keukenpapier laten uitlekken
  • Pel en snipper de rest van de knoflook
  • Doe de rest van de olie in een soeppan, en bak de spekjes ong. 2 minuten zachtjes
  • Knoflook 1 minuut meebakken
  • Roer de prei erdoor
  • Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en wacht tot de bouillonblokjes zijn opgelost
  • Draai het vuur laag en laat alles 10 minuten zachtjes koken
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer met de croutons

Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging