Recept
Gegratineerde wortels en meirapen
Ingrediënten
500 gram meirapen
500 gram wortels
300 ml witte saus
3 eetlepels room of yoghurt
peper en zout naar smaak
100 gram volkerenpaneermeel
100 gram geraspte Edammer kaas
peterselie voor de garnering
Bereidingswijze
- Schil de meirapen en snijd deze in plakjes.
- Schrap de wortels en snijd deze ook in plakjes.
- Leg de rapen en wortels in een pan, giet zoveel water erop dat ze net onderstaan en breng dit aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat ze 20 minuten koken, tot ze gaar zijn en giet ze af.
- Maak de saus en roer de room of yoghurt er door, met peper en zout. Meng de gekookte groenten er door.
- Doe het mengsel over in een ondiepe vuurvaste schotel. Maak de bovenkant glad.
- Meng de paneermeel met de kaas en strooi dit erover. Gratineer een paar minuten onder een matige grill, tot de bovenkant bruin en knapperig is. Garneer met gehakte peterselie.
- Tip: Deze ovenschotel is lekker bij gebakken aardappeltjes en groene groenten, zoals snijbiet en spinazie.