Actueel
terug

Gegratineerde wortels en meirapen

Ingrediënten

500 gram meirapen

500 gram wortels

300 ml witte saus

3 eetlepels room of yoghurt

peper en zout naar smaak

100 gram volkerenpaneermeel

100 gram geraspte Edammer kaas

peterselie voor de garnering

 

Bereidingswijze

  • Schil de meirapen en snijd deze in plakjes.
  • Schrap de wortels en snijd deze ook in plakjes.
  • Leg de rapen en wortels in een pan, giet zoveel water erop dat ze net onderstaan en breng dit aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat ze 20 minuten koken, tot ze gaar zijn en giet ze af.
  • Maak de saus en roer de room of yoghurt er door, met peper en zout. Meng de gekookte groenten er door.
  • Doe het mengsel over in een ondiepe vuurvaste schotel. Maak de bovenkant glad.
  • Meng de paneermeel met de kaas en strooi dit erover. Gratineer een paar minuten onder een matige grill, tot de bovenkant bruin en knapperig is. Garneer met gehakte peterselie.
  • Tip: Deze ovenschotel is lekker bij gebakken aardappeltjes en groene groenten, zoals snijbiet en spinazie.

Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging