Actueel
terug

Aardperensoep

Ingredi├źnten

600 gram aardperen ongeschild

1 grote ui fijngesneden

2 eetlepels plantaardige olie

2 knoflooktenen fijngesneden

3 tomaten ontveld en fijngesneden

ruim een liter kippenbouillon

peper en zout

het sap van een halve citroen

 

Bereidingswijze

  • Schil de aardperen
  • Neem een grote pan. Bak de ui in de olie tot de ui zacht is
  • Voeg knoflook toe en bak die mee tot je hem ruikt
  • Doe de tomaten erbij en roerbak die 5 minuten mee
  • Voeg dan de aardperen toe en de bouillon, wat zout en peper naar smaak erbij
  • Laat het geheel 30 tot 40 minuten zachtjes koken tot de aardperen zacht zijn
  • Pureer tenslotte de aardperen grof met een puree-stamper en voeg het citroensap erbij.┬á
    (Bron: De Joodse keuken, Claudia Roden, Den Haag 1998)

Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging